Nieuws


Alles onder één dak
Daar het gehele dak van de imposante Grote Kerk Naarden gerestaureerd en vernieuwd wordt gaat dit jaar speciale aandacht naar het thema van het Kunst & Antiek Weekend:  “alles onder één dak”. De meer dan 65 verschillende galeries, antiquairs en juweliers presenteren, naast hun eigen collectie een zo breed mogelijk aanbod van één onderwerp, kunstenaar of thema. Zo is er een wand met werken van één schilder en alleen stillevens, maar ook een vitrine met enkel Hollands zilver en kunstwerken uit een bepaalde stijlperiode. Dit allemaal onder één dak, die van de Grote Kerk in Naarden.

Gratis rondleiding
Tijdens het Kunst & Antiek Weekend wordt het publiek getrakteerd op diverse inspirerende rondleidingen. Zo geeft de bekende TV-expert en beëdigd taxateur Frederik Baerveldt (bekend van 'Cash op zolder') exclusief voor de bezoekers van het Kunst & Antiek Weekend Naarden een rondleiding over de beurs. Dagelijks om 12.00 en 14.00 uur, verzamelen bij het entree.


.

Zeldzaam schilderij van Cosson
Tijdens deze editie van het Kunst & Antiek Weekend toont Kunsthandel D.J. Zeeman een uitzonderlijk werk van Jean Louis Marcel Cosson (1878 – 1956). Het werk stelt een levendige barscene voor, vermoedelijk geschilderd bij Maxim's in Parijs, waar de meester meerdere thema’s heeft geschilderd. De Franse schilder werd vooral bekend om zijn voorstellingen van restaurants en kleedkamers van revue- en balletdanseressen. Van deze schilder is maar zelden een werk te koop. Nu te zien in Naarden!

Uniek sculptuur bij Dille Art
Bij Dille Art is een bijzondere ivoren sculptuur van Eugène Bidau te vinden. Hij heeft de beroemde actrice Sarah Bernhardt hier afgebeeld in de rol van Salomé, de beroemde eenakter van Oscar Wilde. Bidau heeft dit beeldje speciaal voor Sarah Bernhardt gemaakt en het behoorde dan ook tot haar privécollectie. Het unieke object is tijdens het Kunst & Antiek Weekend te bewonderen.

Eugène Bidau (Frankrijk, 1839-1899)
Sarah Bernhardt als Salomé, ca. 1896
Ivoor, 17 cm. hoog

Meer informatie vindt u op www.dille-art.com
Pendeldienst verzorgt door Kroymans Jaguar Land Rover
Vanaf de parkeergelegenheden rond de vesting wordt een gratis pendeldienst aangeboden door Kroymans Jaguar Land Rover. Kroymans uit Hilversum is hèt adres waar autoliefhebbers altijd kunnen rekenen op de mooiste auto’s en service op onderhoud, reparatie, keuring, certificering en aanschaf van klassieke of moderne auto’s op het hoogste niveau.


.
Friday Night Special Ontmoet & Geniet

Op de vrijdagavond 25 januari 2019 kunt u ook na 17 uur het Kunst & Antiek Weekend Naarden bezoeken. Deze extra sfeervolle avondopening wordt tevens muzikaal opgeluisterd.

De Friday Night Special is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een uiterst gezellige avond alwaar kunstliefhebbers elkaar kunnen ontmoeten en genieten van de uitgebreide kunstcollecties in een eigentijdse ambiance.

Het Kunst & Antiek Weekend is op vrijdag tot 21.30 geopend. U kunt dan ook genieten van een overheerlijk diner.

Reserveer nu alvast uw entreekaarten via de Voorverkoop

Café Complet
“Café Complet” arrangement.
Entree inclusief koffie & warm appelgebak geserveerd in
de beursbrasserie van de Grote Kerk Naarden.
€ 19,00 per persoon online via deze link ( € 21,50 aan de deur).

.
De TEFAF in het klein
LEEM Wonen bezocht het Kunst & Antiek Weekend. Klik hier om te lezen hoe Mascha Ekkel het heeft ervaren.

Hollands Glorie op "TEFAF van het Gooi"
Leuk artikel in de Telegraaf. Klik op de afbeelding om het volledige artikel te lezen..