Nieuws


Kunstexperts aan het woord
Dagelijks zijn er om 12.00 en 14.00 uur rondleidingen die worden gegeven door kunst- en antiekexpert Roel Houwink. Hij neemt de bezoeker mee op speurtocht langs de mooiste objecten rond het thema “Dit is Holland”.

Tevens geeft TV-kunstexpert Willem de Winter (van Kunsthandel E.J. Wisselingh & Co.) doorlopend zeer boeiende korte introducties over 4 eeuwen Hollandse schilderkunst.

.
Gratis rondleidingen
Tijdens de “Dit is Holland” editie van het Kunst & Antiek Weekend wordt het publiek dagelijks getrakteerd op inspirerende rondleidingen. Zo geeft de gerenommeerde Amsterdamse antiquair en kunstexpert Roel Houwink,  exclusief voor de bezoekers van het Kunst & Antiek Weekend Naarden een rondleiding over de beurs. Houwink neemt bezoekers op speurtocht mee langs de mooiste objecten rond het thema “Dit is Holland”. De rondleidingen starten om 12.00 en 14.00 uur in de brasserie van de Grote Kerk.
.

4 eeuwen Hollandse Schilderkunst

Speciaal voor deze “Dit is Holland” beurseditie heeft de bekende TV-kunstexpert Willem de Winter (Kunsthandel E.J. Wisselingh & Co.) een mini-expositie samengesteld. Deze kleine tentoonstelling toont de ontwikkeling in de Hollandse schilderkunst, van de bekende oude meesters tot opvallende hedendaagse schilders via o.a. de Romantiek, Haagse school, het Impressionisme en de Modernisten. Bij dit overzicht van 4 eeuwen schilderkunst geeft Willem de Winter dagelijks doorlopend korte introducties. U vindt Willem de Winter direct bij binnenkomst in de Grote Kerk.

Hollandsche Avond
Dit jaar staat het Kunst & Antiek Weekend in het teken van het thema "Dit is Holland". Daarom nodigen wij u graag uit op vrijdagavond 26 januari in Naarden voor een Hollands glaasje vergezeld met een oer- Hollandse bitterbal.

Onze huisartiesten De Gasten zullen deze Hollandsche avond begeleiden met Hollandse muziek.

Daarnaast is er een overheerlijk Hollands Stamppotten Buffet (€17,50 p.p.).

Kom dus gezellig op de vrijdagavond naar de Hollandsche Avond op het Kunst & Antiek Weekend.
"Dit is Holland"
Dit jaar staat Kunst & Antiek Weekend in het teken van "Dit is Holland". De meer dan 65 exposanten in Naarden tonen naast hun vaste collectie o.a. Hollandse Meesters, Hollands Zilver, Hollandse meubelen, schilderijen met Hollandse luchten, Hollandse tulpenvazen, Hollandse glaskunst, Hollands juwelenontwerp, Hollandse kunstenaars, etc.
Alle thema objecten zijn tevens te koop en ter herkennen aan het "Dit is Holland" embleem. Kortom een echt Hollandsch Glorie in Naarden!

.
Beeldmerk Naarden 2018 van Hollandse Grootmeester!
Traditiegetrouw kiest het Kunst & Antiek Weekend Naarden ieder jaar een ander dragend beeldmerk voor haar publiciteitscampagne. Dit jaar is gekozen voor het prachtige schilderij “Tulpenvaas” (olieverf op paneel). Dit grote werk is van de kunstschilder Roman Reisinger en is maar liefst 170 x 100 cm groot en past perfect bij het thema “Dit is Holland”.

Roman Reisinger (14-12-1970) maakt authentieke stillevens die vaak een sfeer van een ver verleden ademen. De voorwerpen die hij schildert worden selectief gekozen, waarachtig geschilderd en hebben meestal raakvlakken met de natuur.

Roman past de schilderkunst van de 17e -eeuwse oud Hollandse meesters toe. Deze techniek maakt het mogelijk om realistisch en gedetailleerd te schilderen. Hij gebruikt deze vormtaal als middel voor zijn doel: het creëren van een boeiend, harmonieus en zo evenwichtig mogelijk schilderij waarbij de toepassing van het ambacht een middel tot perfectie is.
Hollandse sieraden bij Mary van der Sluis - Sluisjuwelen

Juwelier Mary van der Sluis heeft speciaal voor de "Dit is Holland" editie van het Kunst & Antiek weekend deze prachtige oorbellen ontworpen en gemaakt. De 23 karaat gouden geëmailleerde ballen worden gepresenteerd in Rood Wit en Blauw.


.

Delfts aardewerk
Delfts aardewerk, merken en fabrieken is het nieuwe boek van antiquair en verzamelaar Léon-Paul van Geenen. Het boek voert langs vier eeuwen Hollandse aardewerkglorie en onthult de
omvangrijke privécollectie Delfts aardewerk van Geenen. Dit Delfts aardewerk past perfect in het thema ‘Dit is Holland’, een deel van zijn verzameling zal te zien zijn op het Kunst & Antiek Weekend.


Glazen Kast i.s.m. Ravage
Voor deze editie van het Kunst en Antiek Weekend heeft de Glazen Kast een bijzondere samenwerking met het Ravage uit Frankrijk. Ravage brengt een ode aan de Juwelen van de Glazen Kast met een knipoog naar het thema van het Kunst & Antiek Weekend, “Dit is Holland”.

.
“Holland Waterland” bij Galerie Wijdemeren

“Denkend aan Holland, zie ik breede rivieren, traag door oneindig laagland gaan.”
Zo beschreef Hendrik Marsman Nederland in zijn gedicht Herinnering aan Holland. De vele rivieren, meren en plassen die het land telt, dienen al eeuwen als inspiratie voor kunstenaars, schrijvers en dichters. De woeste zee en de kalme kanalen zijn talloze keren vertolkt in de Hollandse schilderkunst.

Galerie Wijdemeren toont tijdens het Kunst & Antiek Weekend in Naarden een grote collectie Hollandse meesters uit de 19e, 20ste en 21ste eeuw met indrukwekkende zee- en havengezichten naast prachtig uitgewerkte  afbeeldingen van de Loosdrechtse plassen en levendige voorstellingen van de Amsterdamse grachten.

Natuurlijk speelt niet alleen water een grote rol in de traditie van de Nederlandse schilderkunst. Galerie Wijdemeren presenteert eveneens een selectie werken onder de noemer ‘Thuis in Holland’, waar onder meer aandacht wordt besteed aan interieurs, stillevens, dieren en landschappen. Daarnaast mag een collectie sculpturen van Nederlandse bodem ook zeker niet ontbreken.
Kom kijken naar werk van Charles Leickert, Dirk Smorenberg, A.P. Schotel, G.A.L. Morgenstjerne-Munthe en nog veel meer.

Passage Arts
Deze “Unica” vaas (1923 – 1925) is ontworpen door A. D. Copier voor de N.V. Nederlandse Glasfabriek te leerdam. Copier liet zich graag inspireren door de natuur, waarbij sommige planten de basis vormden voor de ontwerpen van glasserviezen als “Smeerwortel” en “Peer”.
Deze optisch geblazen lichte vaas met opgesmolten en meegeblazen metaalpoeders in de gewelfde banen  doet sterk denken aan een pompoen,
en is een mooi voorbeeld van het begin van de ontwikkeling van de Hollandse glaskunst in de 20e eeuw. Deze prachtige vaas wordt door Passage Arts gepresenteerd tijdens het Kunst & Antiek Weekend in het kader van “Dit is Holland”.
Hedendaags Holland bij Eksteen INART
Met betrekking tot het thema 'Dit is Holland' zal Eksteen INART hedendaagse kunstwerken over dit onderwerp tonen. Tijdens het Kunst & Antiek Weekend zullen de Hollandse luchten van Betteke Akkerman worden geexposeerd. Daarnaast laat Catrien haar eigen hedendaagse interpretatie van een oud-Hollands bloemenschilderij zien..
Hollands Poëtisch Realisme
Ter invulling van het thema “dit is Holland” draagt Art Gallery Rozendaal diverse kunstwerken van Hermanus aan. De Nederlandse schilder Hermanus was een van de grondleggers van het Poëtisch Realisme. Deze stroming is een nieuwe afsplitsing van het Hedendaags Realisme. Hoewel er raakvlakken zijn met het Magisch Realisme en de Naïeve Schilderkunst verbeeldt het Poëtisch Realisme een persoonlijke lyrische wereld met authentieke motieven en een subjectieve symboliek.

"Rocks and Clocks" op het Kunst & Antiek Weekend

Rocks and Clocks, bekend van de succesvolle 2LIPS collectie presenteert het per 2018 aan haar collectie toegevoegde werk van Nederlands meest gelauwerde sieraadkunstenaar Maja Houtman.

Het op de natuur geïnspireerde werk van Maja is vervaardigd in een volledig eigen fijn draad techniek. Haar uit meerdere sieraden samengestelde tulpen sluiten perfect aan op het thema van de beurs dit jaar: “Dit is Holland”.

Maar vooral trots is Rocks and Clocks op de uitbreiding van de door David Aardewerk ontworpen 2LIPS collectie: naast de solitaire ring presenteert Rocks and Clocks de 2LIPS Rivière en Alliance ring en de 2LIPS solitaire oorbellen.

Exceptioneel is de door David ontworpen ring met een 5 karaat witte “emerald cut” diamant, kortom de stand van Rocks and Clocks in het zijschip van de Grote Kerk in Naarden is zeker een bezoek waard!

Restauratie Antieke Hollandse Objecten
Met betrekking tot het thema “Dit is Holland” zal restauratie-atelier “Margot van Os Restoration “ uit Hilversum twee gerestaureerde Antieke Delftse objecten aan u tonen.

De gepolychromeerde koe mist een complete hoorn en van zijn andere hoorntje is een deel weg. De deksel van een vijf delig kaststel is in drie delen gebroken, zoals u op deze foto kan zien.

Wist u dat Delft meer dan 35 belangrijke plateelbakkerijen heeft gekend?  Bekijk deze gerestaureerde Delftse faience objecten op het Kunst en Antiek weekend, van 25 tot en met 28 januari in de grote kerk in Naarden.

Op stand nummer 15 staat Margot van Os u vakkundig te woord. U bent van harte uitgenodigd om uw gehavende objecten mee te nemen ter beoordeling van haar expertise.